Estudi d'Arquitectura Sostenible

llar         ànima          sostenibilitat

Estudi d'Arquitectura Sostenible

llar         ànima          sostenibilitat

impluvium

de l'v. lat. impluere

 

És un estany rectangular amb fons pla, dissenyat per recollir l'aigua de pluja, que es trobava al vestíbul de les antigues domus gregues i romanes.

 

Al impluvium desembocava l'aigua de pluja que entrava a la domus a través del compluvium (una obertura central en el sostre) per on entrava la llum de el sol que il·luminava totes les habitacions adjacents.

 

El impluvium se situava uns 30 cm per sota de el nivell de terra i sovint estava connectat a un tanc en el qual s'emmagatzemava l'excés d'aigua, que podia ser utilitzada en moments de necessitat. Aquest tanc també regulava la calor de la casa en períodes de calor excessiva.